Усі покупки вигідніші - з кешбеком!

Екскурсія на Gearbest або як купувати на Gearbest с кешбеком
Частина 1

Якщо Ви вже знаєте, як купувати на Аліекспрес з кешбеком, тоді прийшов час переходити до інших китайських магазинів :) Лідером з купівлі розумної електроніки, гаджетів та техніки є GearBest.

Інтернет-магазин GearBest, як і багато інших торгових інтернет-майданчиків, готовий платити Вам за покупки! Таку оплату (кешбек, cashback) давно практикують Aliexpress, TomTop, Rozetka, Comfy, Ельдорадо, Цитрус, MOYO та багато інших українських та іноземних інтернет-магазинів.

Саме так: Ви - купуєте, магазини - платять!

Ми проведемо для Вас масштабну екскурсію на сайті магазину GearBest та розповімо, як вигідно купувати та заощаджувати з кешбеком.


ЩО ТАКЕ GEARBEST?

Отже, знайомтеся, китайський торговий інтернет-гігант Gearbest (GB). Це один із провідних світових інтернет-майданчиків, які продають китайські товари. Більш ніж 50 тисяч товарів китайських виробників доступні для замовлення в цьому магазині.

GB спеціалізується, в основному, на продажу електроніки та крутих сучасних гаджетів. Магазин орієнтований на зовнішній ринок, тому сайт перекладений багатьма мовами. Ви можете скористатися машинним перекладом від Google, але це не зовсім вдалий варіант, або вибрати російськомовну версію сайту (меню Country Website).

Оберіть версію сайту GearBest,, визначте валюту та країну доставки замовлення

До речі, в російськомовній версії сайту доступні не всі розділи, та асортимент товарів також відрізняється. Саме тому ми рекомендуємо користуватися більш повною англомовною версією сайту, тому що вона більш функціональна.


GEARBEST АБО ALIEXPRESS?

На це питання немає єдиної правильної відповіді. Взагалі неправильно порівнювати їх. Aliexpress - це інтернет-майданчик, де свої товари продають тисячі різних продавців. Gearbest - це інтернет-магазин, тобто один продавець. Тому порівняння тут не зовсім коректно. Але погодьтеся, чим менше учасників беруть участь в дискусії, тим простіше їм домовитися. :)

Чому для покупок ми обираємо інтернет-магазин GB:

  1. Тому що це великий асортимент якісних товарів відомих та надійних виробників, які GB доставляє безкоштовно в будь-яку точку планети.

  2. Магазин гарантує повернення коштів протягом 45 днів, якщо товар пошкоджений або виявлено недоліки виробництва. А також надає гарантійне обслуговування на більшість товарів протягом року з моменту продажу.

  3. Професійна технічна підтримка клієнтів та онлайн чат з фахівцями магазину GB допоможуть швидко вирішити питання, які можуть виникнути.

Порівняймо ці торгові майданчики по тому, як вони нараховують та сплачують кешбек.

ПорівнюємоGearbestАліекспрес
Максимальна сума кешбекуНе обмеженаМаксимум 40 долларів
Розмір кешбеку Кешбек залежить від типу клієнта: новий або діючий.

Ставка кешбеку нових клієнтів Gearbest значно вище за ставки Аліекспрес.

Особливо на мобільні телефони.
Кешбек залежить від типу товару та типу продавця.

За однаковий товар, який Ви придбали у різних продавців, можливо отримати зовсім різний відсоток кешбеку.
Підтвердження кешбеку В середньому 4-7 днів після замовлення.

Зазвичай, доступний одразу після відправки товару.
В середньому 45-60 днів після замовлення.

Тільки після доставки товару та підтвердження клієнтом інформації про отримання товару.
Чи шукає магазин невраховані покупки? Так.

Якщо правильно зроблена покупка не була врахована, то магазин перевіряє такі покупки.
Ні.

Якщо покупка була не врахована, то повернути кешбек за неї в 99% випадків неможливо.
Покупка з кешбеком в мобільному додатку магазину Ні.

Кешбек може бути не нараховано.
Краще купувати в повному браузері в 1 сесію.
Так.

Кешбек Аліекспрес в мобільному додатку нарараховується коректно.
Детальніше

Відразу варто зауважити, що максимальний розмір кешбеку за одне замовлення на Aliexpress обмежений та становить 40 доларів. На Gearbest розмір кешбеку не обмежується.

Ставки кешбеку по Aliexpress залежать від категорії товару та продавця. При цьому, Ви можете отримати всього 1% за неафіліатні товари. Список таких товарів різний: від одягу та до електроніки. Тому, для вигідної покупки на Аліекспрес спочатку потрібно перевірити, а який же відсоток кешбеку Аліекспрес нарахує за той чи інший товар?

Gearbest платить кешбек в залежності від категорії покупця: новий покупець (перша покупка**) або діючий (не перша покупка). Покупку від нового клієнта магазин Гірбест заохочує більш суттєво. В цілому, робити першу покупку на Gearbest вигідніше, ніж на Аліекспрес. Особливо, якщо купувати електроніку або мобільні телефони.

На відміну від Aliexpress, який підтверджує кешбек за покупки протягом 30 - 45 днів, Gearbest це робить набагато швидше, в строки до тижня після покупки. Таким чином, кешбек за покупку на Gearbest буде доступний до виплати вже через 4 - 7 днів, а кешбек від Aliexpress доведеться чекати понад місяць. Повірте, для китайських магазинів 7 днів - це рекордні терміни виплати кешбеку!

Які б аргументи ми Вам не приводили, рішення приймаєте тільки Ви. Але, повірте, спробувати варто, хоча б як "новий" клієнт магазину :)


Сподіваємося, що ми Вас переконали. Тому, саме час перейти до Реєстрації на Gearbest.

* Неафіліатні товари - це товари, які не беруть участі в партнерській програмі
Аliexpress та кешбек за цими товарами нараховується мінімальний (від 1%).
** Кешбек-сервіс не визначає категорію клієнта (новий/діючий),
цю ознаку передає сам магазин.

РЕЄСТРАЦІЯ НА GEARBEST

Зареєструватися на GB досить легко. У правому верхньому куті є кнопка Sign in, при наведенні на неї курсора з'являється вікно, в якому потрібно натиснути Register.

Для покупок з кешбеком зареєструйтесь на сайті GearBest.

Сайт запропонує заповнити просту реєстраційну форму, де потрібно вказати адресу електронної пошти, пароль та ввести код верифікації. Підтвердіть свою згоду з умовами використання сайту, поставивши “пташку” в спеціальному полі.

Для реєстрації на GearBest вкажіть електронну пошту, введіть пароль та код верифікації.

Активуйте профіль GearBest, перейшовши за посиланням в листі, який прийде на вказану Вами адресу електронної пошти.

Після реєстрації рекомендуємо відразу додати адресу доставки. GB дозволяє додати декілька адрес доставки замовлення та відредагувати їх в особистому кабінеті, якщо є така необхідність. Для заповнення (або зміни) адреси доставки перейдіть на вкладку My Profile, яка знаходиться у верхньому правому куті сайту.

Обов'язково заповніть адресу доставки на GearBest.

Перейдіть на вкладку Address Book (Адресна книга) та натисніть кнопку Add New Address (Додати нову адресу) - відкриється вікно, де зможете додати адресу. Якщо не хочете, щоб Ваше замовлення загубилося при пересилці, то форму обов'язково заповнюйте латиницею (англійськими літерами).

Важливо не плутати: форма повинна бути заповнена російською або українською мовою, але англійськими літерами!

На скріншоті зазначено, які дані необхідно внести для заповнення адреси доставки. Після заповнення всіх полів натисніть Confirm Edit (Підтвердити зміну).

Вкажіть адресу доставки та підтвердіть її в особистому кабінеті GearBest.

За реєстрацію профілю на GB магазин відразу подарує Вам 50 поінтів або 1 долар США. Поінти - це знижкові бали GB, які нараховуються за активність користувача на сайті. Наприклад, за завантажене фото, написаний коментар чи відео, де Ви розпаковуєте отриману посилку.

Поінтами можна оплатити до 30% вартості замовлення. Мінімальний поріг використання - 50 поінтів. Це означає, що якщо на рахунку, наприклад, 49 поінтів, то Ви не зможете їх використовувати. Якщо на рахунку 51 поінт - можна витратити все одночасно.

Система автоматично визначить, скільки поінтів можна використовувати в конкретному замовленні.


ВИБІР ТОВАРУ

Перед тим, як переходити до покупок, давайте поговоримо про розділи сайту:

  • Shop by department. Це загальний каталог товарів сайту, розділений на категорії.
  • Flash Sale. Тут знайдете товари з великими знижками.
  • New. У цьому розділі зібрані всі останні новинки магазину.
  • Marketplace. Розділ, в якому дуже зручно сортувати товари за різними ознаками (за популярністю, новизною, рейтингом, ціною тощо).
  • Community. Тут два підрозділи: "Blog" та "Video". У першому GB повідомляє про новини та розпродажі, а в другому розміщує відео-огляди на товари.
  • StyleBest. Це окремий інтернет-магазин з продажу китайського одягу, взуття та аксесуарів.

Товари на GearBest можна шукати двома способами: через пошуковий рядок (в цьому випадку назва товару або його характеристики пишіть англійською мовою) або просто дивитись каталог.

Перейдіть в потрібну категорію товарів, наприклад в розділ телефонів Xiaomi. Зліва Ви побачите доступні фільтри для пошуку. У правому верхньому куті знаходяться фільтри, які відсортують товари за популярністю, новизною, ціною, рейтингом тощо.

Обирайте товар на GearBest, використовуючи доступні на сайті фільтри.

Залежно від виду товару, потрібно вибрати колір, розмір, модель, комплектацію та інші характеристики, все це зазначено на сторінці товару. Будь-які сумніви щодо якості можна зменшити або зовсім розвіяти, прочитавши відгуки. GearBest поважає та не піддає критиці думку своїх покупців, тому картина за відгуками буде цілком реальна. Отже, в будь-якій незрозумілій ситуації - читайте відгуки. :)

Якщо не впевнені, що хочете придбати саме даний конкретний товар - додайте його в обране (Add to Favorites), щоб повернутися до вибору пізніше.

Ознайомтесь із відгуками на товар, оберіть технічні характеристики та додайте товар до Кошику або в Обране GearBest.

Про те, як оформити замовлення на GB та оплатити його, а також про те, як максимально вигідно купувати на GearBest з кешбеком, ми розкажемо в другій частині нашої екскурсії.