Усі покупки вигідніші - з кешбеком!

Як вибрати сигналізацію з кешбеком на AliExpress

Поради для вибору охоронних систем для дому та квартири

Охорону житла і особисту безпеку краще довірити професіоналам з охоронного агентства. Коштує це недешево, і багато людей просто не готові викласти кругленьку суму за обладнання та монтаж, і потім щомісяця оплачувати абонентську плату. Якщо ви теж не готові до таких витрат, з'ясуймо, як вибрати сигналізацію самостійно.

Що таке охоронна сигналізація

кешбек-сервіс payBack

Охоронна сигналізація для приміщень представляє собою набір пов'язаних в один ланцюг пристроїв для забезпечення безпеки об'єкта. Головне місце тут займають датчики, центральний блок і функціонал для сповіщення.

Датчики і сенсори.
Бувають двох типів: охоронні і сповіщуючі. Перші моніторять приміщення на предмет несанкціонованого вторгнення. Другі - виявляють задимлення, виток газу, затоплення тощо.

Центральний блок або централь.
Приймає інформацію від сенсорів і передає сигнал тривоги через засоби сповіщення на пульт охоронної фірми і на смартфон власника за допомогою смс-оповіщення, голосового виклику чи повідомлення в додатку (пультова сигналізація). Коли сигнал тривоги передається тільки власнику - це автономна сигналізація.

Засоби сповіщення.
Сюди відносяться звукові і світлові системи сповіщення, а також функціонал для передачі сигналу на пульт охорони або смартфон власника.

Централь і датчики зв'язуються між собою за допомогою радіоканалу (бездротова сигналізація) або дротів (дротова сигналізація). Довгий час дротова сигналізація вважалася більш надійним варіантом через вразливості бездротової технології (наприклад, глушіння радіочастот).

Нині виробники надійно захищають систему від злому, використовують шифрування каналів зв'язку, завдяки чому бездротова сигналізація впевнено посідає перше місце на ринку.

Для передачі сигналу тривоги використовується sim-карта (GSM), інтернет (Wi-Fi підключення) або телефонна лінія (PSTN). Більш надійним вважається варіант з декількома каналами зв'язку.

Для постановки під охорону і зняття використовується мобільний додаток, смс-команди, панель управління на центральному блоці або брелоки (пульти).


Як вибрати сигналізацію

Як отримати кешбек

Ми зібрали поради для вибору охоронної системи та розкажемо, які характеристики необхідно враховувати під час вибору.

1. Можливість підключення до пульту охорони.
Охоронні агентства підключають на пульт тільки ті системи безпеки, які пройшли відповідні перевірки і отримали потрібні сертифікати в Україні. Якщо маєте намір купувати на AliExpress, підключення до пульту в цьому випадку неможливо.

2. Наявність резервної батареї і дальність радіосигналу.
Резервний акумулятор дозволяє центральному блоку справно працювати без підключення до електромережі ще кілька годин. Чим більше ємність акумулятора - тим довше термін роботи без електрики. Дальність радіосигналу вказується без урахування перешкод на шляху датчика (наприклад, стін, шаф, огорож тощо). За фактом вона менше, ніж вказує виробник.

3. Кількість каналів зв'язку.
Це важливо для передачі сигналу про нештатну ситуацію. Якщо вийде з ладу один канал зв'язку, сигнал тривоги передається через альтернативні канали.

4. Захист від підлогу.

Для захисту виробники використовують:

  • шифрування каналів зв'язку, з метою не дати зловмисникам перехопити інформацію, якою обмінюються датчики і централь;
  • резервні радіочастоти на випадок, якщо грабіжники заглушили основну частоту, використовується резервна;
  • можливість сповіщення власника про спробу злому;
  • виявлення механічних втручань в роботу системи.

5. Захист від помилкового спрацювання.
Мається на увазі використання спеціальних алгоритмів, які розпізнають зайві події (наприклад, коливання штори, пересування кота/собаки і т.д.) і не допускають помилкового спрацювання.

6. Температурний режим та вологість.
Важливо розуміти, за якої температури датчики будуть працювати коректно, а при яких умовах можливий збій. Наприклад, при температурі повітря, що близька до температури людського тіла, датчик руху може не спрацювати і не розпізнати проникнення.

7. Зручність управління.
Чим більше варіантів управління, тим краще. Більшість виробників пропонують використовувати мобільний застосунок. Важливо, щоб він був інтуїтивно зрозумілим, зручним і підтримувався розробником, тобто регулярно оновлювався.

Мабуть, це основні моменти, які варто враховувати при виборі.

Скільки датчиків і яких саме вам потрібно для захисту:

  1. Датчики руху рахуємо за кількістю кімнат.
  2. Датчики відкриття/розбиття - за кількістю входів, через які можливе проникнення. До входів відносяться не тільки двері, але і вікна.
  3. Зовнішня світло-шумова сирена обов'язкова для приватного домоволодіння. Для квартири підійде внутрішня.
  4. Камери відеоспостереження - скоріше потрібні, ніж навпаки. Отримавши сигнал тривоги, можна подивитися, що відбувається під час вашої відсутності і чим викликане спрацювання сигналу тривоги.
  5. Сенсори задимлення, витоку газу, затоплення і т.д. - на ваш розсуд і за бажанням.

Сигналізації і охоронні системи на AliExpress

Якщо не плануєте користуватися послугами охоронного агентства і підключатися до пульту, пропонуємо купити сигналізацію на AliExpress. Ми підібрали 5 варіантів, які можна використовувати для забезпечення безпеки невеликого будинку, квартири, гаража і дачі. Ще більше девайсів знайдете в публікації про корисні гаджети на Аліекспрес.

1. KERUI G18/W18

KERUI G18/W18 на Аліекспрес

Повноцінна домашня сигналізація, укомплектована основним блоком, брелоками, датчиками відкриття, руху та іншими пристроями для безпеки. Модель G18 використовує тільки канал зв'язку GSM. В цьому ж магазині можна вибрати модель W18, вона має два канали зв'язку - Wi-Fi і GSM.

У разі виявлення загрози можна налаштувати відправку голосового виклику на 6 телефонних номерів або смс на 3 номери.

Датчики легко монтуються і не займають багато місця. Центральний блок має компактні розміри, великий кольоровий екран і оснащений сенсорною панеллю. Ємність резервної батареї дозволяє сигналізації працювати до 8 годин без електрики.

Система захищена від злому і управляється за допомогою брелоків або через додаток на смартфоні (для IOS і Android). Базову комплектацію KERUI G18/W18 можна розширити додатковими пристроями безпеки. Також в комплект можуть входити шумова сирена, додаткові брелоки та ip-камера.

Ціна від $37.85 до $156.83 в залежності від моделі та комплектації.

   КУПИТИ   


2. Earykong WPG

Earykong WPG на Аліекспрес

Earykong WPG - ідеальний варіант для охорони житлових і нежитлових приміщень. Синхронізується з ip-камерою та всіма можливими датчиками.

Використовує три канали зв'язку - GSM (sim-карта), Wi-Fi (інтернет), PSTN (телефонія). Навіть якщо вийде з ладу один з каналів, у вас є ще два варіанти.

Центральний блок оснащений функціональним рідкокристалічним дисплеєм. Управління системою відбувається через сенсорну панель дисплея, брелоки або додаток на смартфоні. Додаток доступний для Android/IOS і підтримує 6 мов, в тому числі російську.

До системи можна під'єднати до 99 бездротових пристроїв і 4 дротових. У випадку спрацювання сигналізації на 4 телефонних номери здійснюється голосовий виклик і на 3 номери відправка смс.

Ціна - від $22.40 до $76.00 в залежності від комплектації.

   КУПИТИ   


3. KERUI WP7

KERUI WP6 на AliExpress

Ще один варіант автономної охоронної системи KERUI. Відрізняється від попереднього нижчою ціною і комплектацією.

Базовий пристрій являє собою Wi-fi сигналізацію для невеликої кімнати (дальність дії - до 8 м, кут виявлення - 110 градусів). Прилад виявляє несанкціонований рух і вмикає світло-шумову сирену. Це дуже дієвий спосіб злякати злодія, адже ця невелика коробочка видає звук до 120 децибелів. Управляється за допомогою брелока або через додаток на смартфоні (доступно для IOS/Android).

Ми відносимо KERUI WP7 до охоронних систем, тому що до базового пристрою можна додатково під'єднати датчики відкриття, руху, витоку газу, задимлення. В додатку активується кожен датчик окремо або всі одночасно.

Вартість на AliExpress - $34.41.

   КУПИТИ   


4. eMastiff G2B/G2BW

eMastiff G2B/G2BWна AliExpress

Сигналізація eMastiff G2B/G2BW на AliExpress виглядає надійно, працює впевнено, коштує недорого - саме те, що потрібно для забезпечення безпеки будинку або квартири.

Для сповіщення використовується три канали зв'язку - GSM, Wi-Fi, PSTN. Одночасно підключаються до 99 бездротових датчика і 4 дротових. Додаток для управління має 7-м мов, в тому числі російську.

На sim-карту можна додати 4 номери для голосового виклику і 3 номери для відправки смс. У разі спрацювання, перегляд відео з ip-камери доступний прямо в додатку на смартфоні, що дуже зручно.

Ціна комплекту від $35.03 до $100.10, в залежності від комплектації, наявності камери і обраної моделі центрального блоку.

   КУПИТИ   


5. TUYA PG106

TUYA PG106 на Аліекспрес

Розумна домашня сигналізація TUYA PG106 безперечно гарна. Ми виділили такі переваги:
1. Стильний центральний блок в білому і чорному дизайні з кольоровим рідкокристалічним екраном на 4.3 дюйма і вбудованою літій-іонною батареєю на 500mAh.
2. Два канали зв'язку - GSM і Wi-Fi.
3. Можливість підключення до 100 бездротових датчиків, а також бездротової вуличної сирени.
4. Додаток підтримується 10-ма мовами, російська включно.
5. Є голосове управління і можливість підключити гугл помічника.
6. Централь оснащена динаміком, через який можна відправити голосове повідомлення грабіжникам.
7. Є подвійний захист від демонтажу та індикація слабкого заряду.

Придбати цю сигналізацію на AliExpress можна за ціною від $37.94 до $91.18.

   КУПИТИ   


Яку сигналізацію купити в Україні

На українському ринку представлений величезний вибір охоронних систем. Ми зупинилися на охоронних системах українського виробництва Ajax, які мають попит не тільки серед українців, але й в більш ніж 90 країнах світу.

Ajax - повністю автономні охоронні системи з елементами розумного будинку. Легко вирішують завдання з забезпечення безпеки: захист від злодіїв, виявлення задимлення і потопу, забезпечення відеоспостереження. Це безкомпромісний захист від реальних загроз, а не від уявних небезпек.

Ajax Starter Kit

Ajax Starter Kit - базова охоронна система, якої цілком достатньо для забезпечення безпеки однокімнатної квартири. Можна використовувати автономно або приєднати до пульту охорони. Повний список доступних компаній представлений в додатку Аякс.

Система легко встановлюється самостійно завдяки інтуїтивно зрозумілим кріпленням і детальній інструкції від виробника. Представлена в двох кольорах - чорному і білому.

Комплект складається з розумної централі Ajax Hub, датчику руху, відкриття, пульту управління. Якщо об'єкт охорони більше, ніж однокімнатна квартира, можна легко розширити захист іншими пристроями безпеки Ajax (до 100 пристроїв).

Захист працює по протоколу Jeweller. Ця технологія розроблена інженерами компанії Ajax і дозволяє розгорнути мережу на відстані до 2000 м від Hub (централі) на відкритому просторі. У приміщенні ця відстань зменшується за рахунок стін, стелі та інших перешкод на шляху сигналу.

Hub забезпечує двосторонній зв'язок з датчиками, що дозволяє контролювати справну роботу всіх підключених пристроїв. Система має антисаботажні функції та захищена від механічного пошкодження.

При відключенні електрики система здатна працювати на резервному акумуляторі до 7 годин. Про те, що сідають батарейки в датчиках, додаток також повідомить вам заздалегідь.

Ціна комплекту Ajax StarterKit - 5699 грн.

   КУПИТИ   


Як купити сигналізацію з кешбеком

  1. Додайте товари з цієї статті або інші товари, що сподобалися, в "Мої бажання";
  2. Авторизуйтесь на сайті payBack і перейдіть в магазин за посиланням на нашому сайті;
  3. Додайте товари в кошик і оформіть покупку згідно з нашими рекомендаціями.

Перед тим як зробити покупку з кешбеком:

  • закрийте всі вікна в браузері, крім сайту payBack;
  • вимкніть зайві плагіни, тому що вони можуть впливати на кешбек, або використовуйте для покупок з кешбеком чистий браузер без плагінів;
  • подивіться нюанси покупок з кешбеком на сторінці магазину.

Якщо все зробили за нашими рекомендаціями, кешбек відобразиться в особистому кабінеті payBack протягом 15-30 хвилин.


Замість епілогу або "мені воно не треба"

Ви можете вважати, що охорона - це примха заможних людей, яким є що втрачати. Вам це не потрібно, адже у вас надійні замки, великий і страшний пес, пильні сусіди. Ви геніально вигадали ховати цінності між простирадлами в дальньому кутку шафи. І ще трохи - в кухні в банці з-під цукру, ну і за килимом, звичайно. Та й взагалі, по вам же видно, що красти у вас нічого...

Це самонавіювання можна продовжувати нескінченно. Повірте, будь-яку собаку легко нейтралізувати, більшість замків відкриваються за 30 секунд, всі "надійні" схованки давно не новина для досвідченого грабіжника.

Холоне всередині від однієї думки про те, що хтось може безкарно увійти в ваш будинок, перевернути його догори ногами, ритися в речах і забрати з собою все, що вважатиме за потрібне.

Щиро бажаємо, щоб вас це ніколи не торкнулося. Але все ж таки, потурбуйтеся про безпеку і встановіть охоронну систему. І нехай ваш будинок стане дійсно вашою фортецею.


Зверніть увагу: ціни, наявність товару та розмір кешбеку дійсні на момент публікації статті.