Усі покупки вигідніші - з кешбеком!

Як купувати на AliExpress з кешбеком

Інструкція. Частина 3

У першій та другій частинах нашої інструкції ми розповіли вам як зареєструватися на AliExpress, як вибрати зручну мову інтерфейсу, шукати товар, вибирати та оцінювати продавця, купувати з кешбеком, як замовити товар, як оплатити на AliExpress, як відстежувати посилку.

Відгуки на AliExpress

Ви можете залишити відгук про продавця або товар. Але робити це необхідно з розумом. Ваші відгуки можуть стати для когось вирішальним аргументом у прийнятті рішення. Тому, намагайтесь залишати коментарі та ставити оцінки, які мають сенс. Важливо вказувати сумлінність продавця, якість товару і як вирішувалися будь-які суперечливі моменти.

Як купувати на Аліекспрес з кешбеком

Як відрізнити чесний відгук від простого негативу?

Розглянемо ситуацію. Ви замовили MP3 плеєр за пару доларів. За вдалого збігу обставин ви отримаєте простий девайс, який буде вміти програвати аудіо. Очікувати від такого плеєра будь-яких космічних можливостей вкрай самовпевнено. Хтось про таке плеєрі напише: «хороша річ на свої гроші, я задоволений». А хтось залише розгромний відгук та звинуватить продавця в усіх смертних гріхах. Очікування можуть бути завищені спочатку і абсолютно не відповідатимуть реаліям. Важливий момент - відгуки про розмірну сітку товару. Замовляти одяг та взуття краще орієнтуючись на сантиметровий еквівалент розмірного артикулу. Людина може замовити М, а за фактом розмір в сантиметрах не відповідатиме. Потім напише гнівний відгук, що розміри неправильні. І хтось інший зробить замовлення спираючись на цей відгук. Вкрай ймовірно, що і у нього будуть проблеми з розміром. Це породить ланцюгову реакцію. Дуже важливо вміти відрізняти такі відгуки.

Відкриття диспуту на AliExpress

Якщо у вас виникли якісь проблеми з покупкою або доставленням, то починати необхідно з розмови з продавцем. Тільки не робіть це за день до закінчення терміну захисту вашого замовлення. Вести всю переписку необхідно ТІЛЬКИ на самому сайті AliExpress. Деякі продавці можуть запросити вас для спілкування по електронній пошті, або в Skype, або будь-який інший варіант. НЕ ПОГОДЖУЙТЕСЯ. Так чинять не дуже чесні продавці. Усе суперечливе листування повинне вестися тільки на самому сайті AliExpress. Якщо вам знадобитися загострити диспут і залучити до вирішення проблеми службу підтримки, вони зможуть отримати доступ до цього листуванні. Якщо ж ви спілкувалися в сторонньому додатку, ваше листування не буде їм доступне. Більшість спірних ситуацій вирішуються мирно з продавцем. Ніхто не хоче псувати свій рейтинг і репутацію. Продавець може попросити фото або відео товару, до якого у вас є претензії. Якщо вам прислали не ту посилку, то вам запропонують її відправити назад і надішлють натомість вашу. Якщо товар прийшов бракований або з пошкодженнями, то вам швидше за все повернуть гроші. Відкривати диспут з продавцем необхідно у випадку, якщо:

  • ваша посилка не прийшла, а термін захисту скоро закінчиться;
  • до вас приїхав інший товар, а не той, який ви замовляли;
  • до вас приїхав бракований товар;
  • товар, який ви отримали не відповідає опису.

Загострення диспуту на AliExpress

Якщо ви вирішили загострити диспут і закликати до вирішення проблеми співробітника AliExpress, то вам необхідно натиснути «Загострити диспут» (Claim dispute). До цього ваш диспут з продавцем був приватним. Після загострення, до вашого розмови підключиться служба підтримки AliExpress. Вони будуть виконувати роль третейського судді і за ними остаточне слово.

Вкрай важливо вести всі діалоги ввічливо і доброзичливо. До вас ніхто не налаштований вороже. Як правило, всі суперечки вирішуються на користь покупця, але бувають винятки. Диспут має сенс відкривати за 7-9 днів до закінчення захищеного терміну.

На закінчення

Ми зібрали для вас максимально повну інструкцію, як купувати на AliExpress. Сподіваємося, з її допомогою ви зможете легко почати купувати на AliExpress. Але все приходить з досвідом. Якщо ви боїтеся здійснювати великі покупки на AliExpress або хочете просто навчитися це робити - придбайте щось недороге. Навіть якщо ваш досвід буде не зовсім позитивним, буде не так боляче за витрачені гроші і ви навчитеся купувати на AliExpress. А це відкриє для вас купу можливостей. Крім AliExpress існує ще багато аналогічних майданчиків. наприклад: GearBest, Banggood, TinyDeal, Lightinthebox, Coolicool, DX, Nazya, MiniInTheBox, Taobao, Tomtop, Focalprice, Tmart.

Крім того, що купувати на цих майданчик істотно дешевше, ніж в звичайних магазинах, ви можете купувати з кешбеком, використовуючи наш сервіс. Одні суцільні плюси.

Бажаємо гарних покупок!

ДО МАГАЗИНУ